G-CURE NEDERLANDS

Opgericht door UMCG Cardiologie en leunend op tientallen jaren ervaring, maakt G-CURE uw cardiovasculaire medicijn tot een succes

UMCG Afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie van het UMCG, inclusief de 2 ondersteunende onderzoeksafdelingen (Cardio Research en Laboratorium voor Experimentele Cardiologie), is een van de grootste afdelingen binnen het ziekenhuis met ruim 750 medewerkers, waaronder 30 cardiologen. Het is de wetenschappelijke en operationele basis van G-CURE.

Missie

G-CURE streeft ernaar een wereldwijde wetenschappelijke leider en dienstverlener te worden in de ontwikkeling van nieuwe (farmacologische) behandelingen voor hart- en vaatziekten met een focus op hartfalen, ischemische hartziekte en boezemfibrilleren. G-CURE, ontstaan op de afdeling Cardiologie van een van de meest geavanceerde universitaire ziekenhuizen van Europa, is een modern instituut gebouwd op sterke wetenschappelijke fundamenten die teruggaan tot de 18e eeuw. We bieden onze unieke vaardigheden en gecombineerde expertise aan de farmaceutische, biotech en aanverwante industrieën, met diensten variërend van experimentele dierstudies, klinische studies, data-analyse en consultancy.

 

Diensten en expertise

G-CURE maakt van uw cardiovasculaire medicijn een succes door voort te bouwen op decennia aan cardiovasculaire onderzoekservaring en door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk van experts op het gebied van medicijnontwikkeling. We bieden het volledige spectrum van het bestuderen van pathofysiologie die nieuwe mechanistische doelen oplevert, tot preklinische en fase I, II en III geneesmiddelenontwikkeling.

Consultancy

Heeft u een veelbelovend geneesmiddel voor hart- en vaatziekten en bent u op zoek naar wetenschappelijk advies over hoe u het verder kunt ontwikkelen? G-CURE heeft de expertise die nodig is om een onderzoeks- en ontwikkelingsplan te ontwikkelen en uit te voeren dat is ontworpen om uw vragen te beantwoorden en maximale toegevoegde waarde voor uw geneesmiddel te genereren binnen de kortst mogelijke tijd, tegen een redelijk budget, dat het volledige spectrum omvat van preklinische onderzoeken tot Proof of Concept klinische studies.

 

Ontdekking van nieuwe medicijndoelen

We hebben veel samples opgeslagen van verschillende cohorten patiënten met hart- en vaatziekten. Met behulp van nieuwe kunstmatige intelligente toepassingen op multi-omics-gegevens die uit deze samples zijn gehaald, identificeren we nieuwe therapeutische doelen voor gepersonaliseerde molecuulontwikkeling.

 

Preklinische onderzoeken

G-CURE kan elk facet van uw onderzoeks- en ontwikkelingsplan implementeren en een optimale omgeving bieden voor translationele geneeskunde. De afdeling Experimentele Cardiologie maakt deel uit van Cardiologie UMCG en beschikt over ultramoderne faciliteiten voor preklinische farmacologische en toxicologische onderzoeken.

 

Klinische studies (fase I-IV)

Klinische studies worden uitgevoerd bij Cardio Research, de onderzoeksfaciliteit van UMCG Cardiologie. Deze afdeling heeft meer dan 25 jaar ervaring in het uitvoeren van Fase II, III en IV studies, zowel gesponsord als door de onderzoeker geïnitieerd. We breiden onze ervaring snel uit in fase I-onderzoeken, die worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met PRA International en QPS Netherlands BV. Zowel PRA als QPS hebben uitgebreide ervaring in het uitvoeren van ‘fast track’ fase I en IIa veiligheids- en verdraagbaarheidsonderzoeken, met toevoeging van kleine groepen patiënten voor vroege evaluatie van de werkzaamheid. De fase I-unit van QPS is gunstig gesitueerd op het terrein van het UMCG. Daarnaast biedt het UMCG een breed scala aan technieken, zoals PET-scans, om geavanceerde wetenschappelijke gegevens toe te voegen aan uw geneesmiddelenprofiel.

Samenwerking met UMCG-afdelingen

Cardio Research

UMCG Cardiologie heeft sinds 1992 een klinische onderzoeksafdeling: Cardio Research. Cardio Research heeft meer dan 300 klinische onderzoeken in de cardiologie uitgevoerd, zowel gesponsorde als door de onderzoeker geïnitieerde onderzoeken.

 

Onze project- / sitemanagers zijn toegewijd om uw onderzoeksprogramma effectief en efficiënt te organiseren, inclusief het verkrijgen van goedkeuring van de IRB en de bevoegde autoriteit. Onze onderzoeksartsen en screeningsverpleegkundigen zijn toegewijd aan de identificatie en inclusie van geschikte patiënten. Onze onderzoeksverpleegkundigen en assistenten hebben jarenlange ervaring in de planning, uitvoering en documentatie van klinische onderzoeken in overeenstemming met GCP. Stafleden en cardiologen van de afdeling Cardiologie worden actief betrokken bij de uitvoering van elk onderzoek.

 

Cardio Research heeft een onderzoekspolikliniek met twee onderzoeksruimten, een bloedafname- en verwerkingslaboratorium, echocardiografische faciliteiten, medicatie- en monsteropslag met 24-uurs temperatuurbewaking en een faciliteit voor langdurig verblijf. Op verzoek zijn er ook overnachtingsfaciliteiten beschikbaar.

 

Afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming

De afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming van het Universitair Medisch Centrum is een state-of-the-art faciliteit voor onderzoek met radioactieve isotopen. De afdeling herbergt een PET / CT-scanner, een PET-scanner, 2 dual-head gammacamera’s en dual-head SPECT-CT-camera’s voor menselijk gebruik, samen met een microSPECT-, een microPET- en een microCT-scanner voor gebruik bij knaagdieren. De afdeling beschikt ook over volledig GMP-erkende laboratoria. Kwaliteit staat voorop, getuige de ISO9001-certificering (4e hercertificering in 2012) en het ontvangen van de Nederlandse Kwaliteitsprijs (2011). Onderzoek naar hart- en vaatziekten is een departementaal speerpunt, inclusief visualisatie van de hart- en zenuwstelselfunctie bij chronische aandoeningen.

 

UMCG Servicedesk-CRO

De UMCG Servicedesk CRO (SD-CRO) is een universitaire CRO, gespecialiseerd in projectmanagement, datamanagement, statistiek en monitoring. SD-CRO heeft een langdurige samenwerkingsrelatie met de afdeling Cardiologie. De samenwerking tussen G-CURE en SD-CRO biedt onze klanten de mogelijkheid om datamanagement, statistiek en monitoring van het volledige klinische ontwikkelingsprogramma gezamenlijk uit te besteden in één contract.

 

Partners

G-CURE heeft een uitgebreid netwerk van lokale, nationale en internationale gespecialiseerde partners met een lange traditie in cardiovasculair en klinisch onderzoek. Wij en onze partners doen er alles aan om van uw compound een succes te maken.

 

WCN

Het Nederlandse Netwerk voor Cardiovasculair Onderzoek (WCN) is een onafhankelijke organisatie van 58 cardiologische afdelingen door heel Nederland, die hun klinische diensten aanbiedt aan door de farmaceutische industrie gesponsorde fase IIb en III studies. Door voor elke klinische studie gespecialiseerde sites te selecteren, kan de WCN gegevens van hoge kwaliteit leveren en dit leidt tot een hoge mate van inclusies in klinische studies. De samenwerking tussen G-CURE en de WCN biedt onze klanten toegang tot een grote pool van cardiologiepatiënten voor hun klinische ontwikkelingsprogramma’s.

 

PRA International BV

De ultramoderne Early Development Services (EDS) -faciliteiten van PRA voeren elk jaar meer dan 100 klinische studies en meer dan 200 bio-analytische onderzoeken uit. Naast traditionele vroege fase-onderzoeken is PRA gespecialiseerd in meer complexe, first-in-human-onderzoeken met behulp van ons unieke Unit on Demand-model en het Fast Track Development-programma. PRA’s combinatie van expertise en state-of-the-art methodologie maakt een reeks gespecialiseerde onderzoeken mogelijk met specifieke farmacokinetische of farmacodynamische doelstellingen. De samenwerking tussen G-CURE en PRA biedt onze klanten de mogelijkheid om alle fasen van het klinische ontwikkelingsprogramma onder één dak te implementeren.

 

QPS Nederland BV

QPS Netherlands BV is een full service fase 1 CRO, gevestigd op het UMCG terrein. QPS Netherlands BV is onderdeel van QPS Holdings LLC. Hun Fase I-onderzoekscapaciteit omvat meer dan 500 bedden verdeeld over zes strategisch gelegen faciliteiten op drie continenten, waarvan 58 bedden in Groningen. Alle Fase I-locaties worden bemand door deskundige klinische farmacologieteams die routinematig jaarlijks honderden Fase I / IIa-onderzoeken uitvoeren. QPS heeft ook wetenschappelijke expertise in het ontwerp van alle soorten fase I-studies, evenals de interpretatie van onderzoeksgegevens. Hun Clinical Development Team combineert wetenschappelijke expertise, open communicatie en vertrouwen om duurzame relaties met hun klanten op te bouwen. QPS biedt samenwerkingsoplossingen gedurende het gehele klinische ontwikkelingsproces om u hoge inclusie ratio te garanderen, de beste tijdlijnen in de branche, gegevens van hoge kwaliteit en een concurrerende prijs te bieden. De samenwerking tussen G-CURE en QPS biedt onze klanten de mogelijkheid om alle fasen van het klinische ontwikkelingsprogramma onder één dak te implementeren.

 

G-Cure – Management en Personeel

Prof. dr. Adriaan Voors
Chief Scientific en Executive Officer

Ruben de Jong, MSc
Chief Operating Officer